FAQ

Meestgestelde vragen

FAQ

Meestgestelde vragen

Algemene vragen

Wij zijn dé persoonlijke verbinder met passie voor het publieke domein en de flexibiliteit om daadwerkelijk maatwerk te kunnen bieden aan onze klanten en professionals. Onze missie is om de slimme schakel te zijn in het netwerk van vele ZZP-ers en te detacheren publieke professionals bij het vinden en verkrijgen van een volgende uitdagende opdracht of tijdelijke baan bij een (semi)overheid of NGO! Wij geloven in slimme flexibilisering van het publieke domein en de meerwaarde van knappe of juist handige koppen op de juiste plek! Zo bouwen wij mee aan een nog beter publiek domein voor ons allemaal. Neem ook eens een kijkje op onze Over ons pagina!

Opdrachtgevers vinden bij OverheidZZP de oplossing voor al hun capaciteitsvraagstukken. Op basis van een verkennend gesprek adviseren wij vrijblijvend over duurzame oplossingen. Wij bieden altijd maatwerk en een persoonlijke aanpak passend bij uw organisatie. Ons unieke netwerk van ruim 7.500 publieke professionals en onze actieve recruitment aanpak op vooral het platform LinkedIn verzekert opdrachtgevers van sterke kandidaten. Een match? Dan regelen wij de contracten en zorgen dat de professional zo efficiënt mogelijk bij uw organisatie aan de start kan. Bekijk onze pagina voor opdrachtgevers voor meer details!

OverheidZZP is er voor alle ZZP-ers met een passie voor het publieke domein. Dagelijks matchen wij alle interim opdrachten (400+) van opdrachtgevers met jouw persoonlijke profiel. Alle mogelijk interessante opdrachten ontvang je vrijblijvend van ons ter overweging. Ook kun je zelf kijken op onze website naar interessante actuele opdrachten. Bij interesse helpen wij je om krachtig voorgedragen te worden bij onze opdrachtgever. Vaak kennen wij de organisatie al goed. Na de aanbieding vindt er bij interesse een gesprek plaats. Een match? Dan regelen wij de contracten en zorgen dat je zo efficiënt mogelijk aan de start kan. Gefeliciteerd met je nieuwe opdracht! Bekijk onze pagina voor professionals voor meer details!

Wel op zoek naar flexibiliteit in opdrachtgevers binnen de overheid maar zelf niet aan de slag als ondernemer? Die keuze begrijpen wij goed! We gaan samen met je op zoek naar een passende uitdaging. De interim opdrachten die wij aanbieden staan altijd ook open voor detachering, dus keuze genoeg. Mag je starten op een functie dan bieden we je graag een (tijdelijk) dienstverband aan met mooie arbeidsvoorwaarden. Bekijk onze pagina voor professionals voor meer details!

Wij zien onszelf niet als een bemiddelingsbureau, al bieden we alle mogelijke recruitment diensten. Wij zien OverheidZZP als die ene kennis in je netwerk die jou kent, weet wat je wilt en wat je wensen zijn, en je op basis van deze persoonlijke kennis passende opdrachten of voorlegt. Wij kiezen voor een persoonlijke aanpak: we maken verbinding, je kunt altijd even bellen. Jij kent ons, wij kennen jou.

Onze opdrachten lopen in alle (semi)overheid-relevante vakgebieden. Van het Sociale naar het Fysieke domein, van Financiën/Bedrijfsvoering tot HRM en van ICT tot Juridisch, bij ons vind jij jouw domein! Starten als projectmanager, PMO-er, directeur, beleidsadviseur, controller of inkoopmanager? Wij hebben een opdracht voor elk! Naast vakgebieden en functies valt er te kiezen tussen de locatie, de opdrachtgever, ZZP of detachering, en nog veel meer. Ontdek alle filters en opdrachten in onze vacaturebank pagina.

Voor Professionals

Opdrachtgevers vinden het vaak belangrijk om een ZZP-er/ professional aan te nemen die ervaring heeft in een politiek bestuurlijke omgeving. Bestuurlijke sensitiviteit of een politieke antenne wordt dan vereist in de vacature. Onlangs heeft OverheidZZP *onderzoek* gedaan naar details als deze bij 500 opdrachten. Hieruit blijkt dat net iets meer dan 34% van de opdrachtgevers zoekt naar een kandidaat met werkervaring bij de overheid en dit ook zo als eis opvoert in de vacature. Dit onderzoek kijkt ook naar de opleidingseisen en gaat dieper in op de types opdrachtgevers. Lees hier meer over: *onderzoek*

Leuk dat je in contact wilt komen! Dit kun je doen door rechtsboven in op ‘start hier’ te drukken (of klik op deze link). Hier geef je vervolgens ons alvast door waar je naar op zoek bent en upload je je CV. Wij zullen goed naar je wensen kijken, nemen je CV door en bespreken nog wat verdere relevante zaken met je. Vervolgens gaan we voor je aan de slag!

Dagelijks worden er nieuwe opdrachten in onze vacature bank geplaatst. Dit zijn elke week ongeveer 400 opdrachten. Je kunt dit altijd zelf in de gaten houden, maar wanneer je je via start hier aanmeldt, gaan wij persoonlijk voor je op zoek!

Je beschikbaarheid en wensen kunnen altijd veranderen. Via start hier kun je je wensen doorgeven. Dit gebeurt eenmalig. Wanneer er iets verandert heb je al contact met ons en kun je altijd een mailtje sturen. Onze contactgegevens zijn altijd terug te vinden onder Over ons.

Wij werken samen met vele (semi-)overheden. Op het moment zijn dit er 268! Deze zijn grofweg onder te verdelen in de categorieën: Gemeenten, Provincies, Rijksoverheid, Uitvoeringsorganisaties, Waterschappen, Veiligheidsregio’s, NGO’s, zorginstanties en Omgevingsdiensten. We zijn altijd bezig met nieuwe opdrachtgevers aan ons te binden. Wil je weten of er opdrachten openstaan van een bepaalde opdrachtgever? Je kunt dit altijd vinden met het filter: opdrachtgever in onze vacature bank.

Bij OverheidZZP geloven wij in het bouwen aan duurzame relaties en een uitstekende dienstverlening! Contractueel zit je niet vast aan OverheidZZP. Wij werken dan ook niet met concurrentiebedingingen. Uiteraard helpen wij je na een opdracht graag met een volgende passende opdracht! Wij zullen dit altijd met je bespreken en zijn er op tijd bij met het zoeken van een volgende uitdaging. Wij doen er alles aan om de dienstverlening zo goed in te richten dat na een succesvolle opdracht, wij opnieuw je vertrouwen mogen krijgen. Maak dus gerust verbinding met ons!

Via OverheidZZP is het mogelijk om als ZZP-er te werken, maar het is ook mogelijk om via detachering een opdracht te doen. Opdrachtgevers staan vaak open voor ZZP-ers. Daarnaast is het echter altijd mogelijk om voor de opdracht via ons gedetacheerd te worden! Een opdrachtgever kan ook alleen openstaan voor detachering, het is dan dus niet mogelijk om via ons voor die opdracht als ZZP-er aan de slag te gaan. Kortom, je kunt bij elke openstaande opdracht werken via detachering! Wil je weten wat detacheren precies inhoudt en of het voor jou aantrekkelijk is? Lees hier meer over detachering met OverheidZZP.

Zeker, hier helpen wij altijd graag in! Vele startende ZZP-ers gingen je voor en vonden via OverheidZZP hun eerste interim klus. Neem gerust contact met ons op en we beantwoorden graag je vragen. Voor meer informatie over starten als ZZP-er in het (semi) publieke domein, klik hier.

Wij kennen de meeste opdrachtgevers en weten wat het vraagt om boven te komen drijven in een sollicitatieprocedure. Onze brede ervaring in het aanbieden van kandidaten heeft ons het een en ander geleerd als we het hebben over succes van plaatsing. Los van dat wij deze kennis bij elke aanbieding toe zullen passen en je CV zullen toetsen, zullen we je ook tips geven m.b.t. je motivatie, uurtarief, en hebben wij nog een handje vol andere tips voor een grotere slagingskans. Zo werken wij elke keer aan een optimale aanbieding!

Opdrachten zullen wij altijd vrijblijvend selecteren en voorleggen! Wij werken altijd met een marktconforme fee bovenop het uurtarief die wij doorbelasten aan de opdrachtgever. Wij zullen altijd in overleg bespreken welk uurtarief je wilt ontvangen.

Jouw data staat veilig in onze ISO-27001 gecertificeerde CRM-database. Ook blijf je zelf altijd in controle. Zoals je wellicht weet vereist EU-regelgeving dat wij toestemming vragen aan elke kandidaat van wie wij gegevens opslaan. Dat doen wij dan ook en je kunt elk moment van de dag besluiten om te verzoeken dat al jouw data wordt verwijderd.

Voor Opdrachtgevers

Leuk dat u samen wilt werken! Graag komen wij in contact om uw wensen te bespreken. Dit kan via ons contactformulier: start hier opdrachtgevers. Daarnaast kunt u altijd even bellen: contact.

In overleg bespreken we samen met u en uw organisatie waar de behoefte van de invulling(en) ligt/liggen en hoe het wervingsproces wordt ingericht. Met jullie eisen en wensen gaan wij aan de slag binnen en vaak ook buiten ons netwerk van 7500+ professionals, geselecteerd op kwaliteit. Wij zullen altijd een selectie voorleggen. U heeft daarna zelf de keuze of en met wie een vervolggesprek wenselijk is.

OverheidZZP richt zich op professionals met een passie voor het publieke domein. Al onze kandidaten hebben een intrinsieke maatschappelijke motivatie. Als bureau kunnen wij maatwerk bieden aan onze opdrachtgevers. Uw wensen zijn altijd de basis voor onze inzet. Wij geloven in maatwerk, transparantie, kwaliteit en bouwen aan een duurzame persoonlijke relatie met u als opdrachtgever. Bekijk onze pagina voor opdrachtgevers voor meer details.

Opdrachtgevers vinden bij OverheidZZP de oplossing voor al hun capaciteitsvraagstukken. Op basis van een verkennend gesprek adviseren wij vrijblijvend over duurzame oplossingen. Wij bieden altijd maatwerk en een persoonlijke aanpak passend bij uw organisatie. Ons unieke netwerk van ruim 7.500 publieke professionals en onze actieve recruitment aanpak op vooral het platform LinkedIn verzekert opdrachtgevers van sterke kandidaten. Een match? Dan regelen wij de contracten en zorgen dat de professional zo efficiënt mogelijk bij uw organisatie aan de start kan. Bekijk onze pagina voor opdrachtgevers voor meer details!

Overheden, semi-overheden, zorgorganisaties en NGO’s zijn welkom bij OverheidZZP. Wij werken voor alle organisaties met een publieke / non-profit doelstelling. Graag komen wij in contact om uw wensen te bespreken. Dit kan via ons contactformulier: start hier opdrachtgevers. Daarnaast kunt u altijd even bellen: contact.

Dit is zeker een mogelijkheid. Met een groot netwerk aan professionals kunnen wij efficiënte langdurige samenwerkingen aangaan. Graag komen wij meer te weten over uw wensen via contact formulier of via contact.

Ons netwerk van professionals staat open voor zowel ZZP-opdrachten als voor detachering: beide zijn mogelijk. Ook een wervingstraject voor een vaste functie is bij ons in vertrouwde handen.

Wij werken op een ‘cure no pay’-basis en eerlijke tarieven. Zo kunt u als opdrachtgever altijd zelf beslissen of een kandidaat echt goed past bij de opdracht en echt is wat uw organisatie nodig heeft.

Heb jij ideeën
voor ons?

Laat het ons weten en stuur een e-mail naar [email protected]